marcipan.in.ua

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

УКРАЇНСЬКА КУХНЯ

 

Українська кухня, як і багато відомих кухонь світу, відрізняється своєю самобутність і своєрідністю. У рецептах української кухні, яких налічується більше 5 тисяч, з легкістю поєднуються такі продукти, як буряк, свиняче сало, пшеничне борошно. Родзинкою кухні є комбінована теплова обробка великої кількості продуктів, коли до основного інгредієнту додають ще двадцять компонентів, наприклад, при приготуванні українського борщу. 

Основою перших страв на Україну здавна були рибні та м'ясні бульйони з додаванням овочів під загальною назвою «юха», що пізніше трансформувалося в слово «уха». Навіть у польових умовах козаки, підстрелив дичину, не смажили м'ясо на рожні, а варили юшку. 

Від інших народів українська кухня перейняла деякі технологічні прийоми, в часності це обсмажування продуктів у перегрітому маслі - «смаження», що властиво татарській і турецькій кухні. З німецької було запозичено мелене м'ясо («січеники»), а з угорської - використання паприки та інших спецій.

Пречудовим чином переплетена своєрідність і запозичення робить цю кухню дуже привабливою для інших національних представників. Сьогодні багато традиційних українських страв знайшли світове визнання і стали частиною національних кухонь інших народів, особливо це стосується борщів і вареників.

У цьому розділі будуть опубліковані найвідоміші страви української кухні. Обов'язково, всі рецепти українською мовою.

 

Суп с галушками

E-mail Печать PDF

Суп з галушкамиЦе традиційна перша страва української кухні, яка здавна готувалася файними господинями. Суп з галушками легко та швидко готувати. Ві буде до смаку не тільки чоловікам. Якщо сало замінити вершковим маслом, наприклад, його можна давати й діткам.

Рогалик Святковий

E-mail Печать PDF

Рогалик святковий

Дуже святкові рогалики.

Курячий заколот

E-mail Печать PDF

Курячий заколотДуже стара, але смачна страва української кухні - курячий заколот.

Салат "Київський" з курячими кнелями

E-mail Печать PDF

Салат

Курячі кнелі можна подавати і як самостійну дієтичну страву, приготувавши їх на пару.

Юшка по-херсонськи

E-mail Печать PDF

Юшка по-херсонськи

Спочатку "юшкою" на Україні називалися всі рибні та м'ясні бульйони з додаванням овочів. Саме від цього слова пішла назва «уха».

Полтавський борщ з галушками

E-mail Печать PDF

Полтавський борщСеред всіх перших страв української кухні, борщ посідає найголовніше місто. Рецепт полтавського борщу відрізняється від інших рецептів перших страв тим, що він з галушками.

Завиванець із судака

E-mail Печать PDF

ЗавіванецьДуже відома і улюблена багатьма страва української кухні - завиванець.

Мій кулінарний блог

Пісні бублики з кунжутом

Винка | 
Все частіше доводиться чути, що піст – це не лише... фото-рецепт...
Кокосове печиво

Винка | 
Після великодньої випічки завжди залишаються білки з яєць. Нерідко їх... фото-рецепт...

История продуктов

Полезные свойства грибов

Сезоном сбора грибов считается осень. В это время их особенно...
Аир как пряность

Аир – это многолетнее растение с корнями ползучей формы и...
Как правильно готовить кальмары

Виртуозно обращаться с кальмарами умеет не каждый. Но, освоив науку...

Рецепт дня

Пісні оладки з чорносливом та родзинками

В піст дуже хочеться поласувати чимсь смачненьким. Якщо вам приїлися... подробнее...

Блины

Млинці вівсяні

Вівсяні млинці особливо корисні до сніданку. А ще вони ну... подробнее...

Сладкая выпечка

Пиріг із троянд із сирковою начінкою

Дуже смачний сирний пиріг у вигляді букета троянд. Пиріг з... подробнее...

Десерты

Яблоки в карамели

Изумительно легкий и в то же время вкусный десерт. ... подробнее...

Постный стол

Постные сладкие булочки

Очень многие семьи в наше время принимают решение на протяжении... подробнее...

Православный стол

Пасхальный венок

Очень красивая и вкусная пасхальная выпечка. ... подробнее...
You are here