marcipan.in.ua

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Паска на вершках

E-mail Печать PDF

Паска на вершках

Напередодні найвеличнішого свята всіх християнських віруючих Великодня, кожна добра господиня шукає рецепт приготування найсмачнішої паски. Хочу запропонувати свій фото-рецепт приготування дуже смачної та запашної паски на вершках. Смак її дещо нагадує запашний кекс. Завдяки вершкам, доданих у тісто, паска довго не черствіє і не втрачає смаку навіть на четверту добу.

 

паска на вершках

Я готувала паску на вершках з таких продуктів:

550 грамів вершків (у мене були вершки з магазину 20 % жирності);
12 жовтків;
200 грамів вершкового масла;
17 грамів сухих швидкодіючих дріжджів (зазвичай стандартна пачка дріжджів містить 11 г, тому я взяла 1,5 пачки);
17 великих ложок цукру;
пів чайної ложки солі;
пів пачки ваніліну;
100 г родзинок;
1,2 кг борошна (але всеж-таки я дивилася по своєму тісту, сипала стільки, скільки воно потребувало, що і вам раджу).

паска на вершках

Вершки я розігріла на водяній бані до температури 40 ˚С. У глибоку миску висипала дріжджі і залила їх теплими вершками. Щоб дріжджі ввібрали вершки залишила їх на 15 хвилин.

паска на вершках

За цей час міксером збила жовтки з цукром до білого кольору.

паска на вершках

паска на вершках

Додала сіль, ваніль і м'яке масло (підігрійте його заздалегідь до кімнатної температури) і знову все збила до однорідної вершкової маси.

паска на вершках

Родзинки залила кип'ятком і дала набухнути протягом 15 хвилин. Потім ретельно віджала від води.

паска на вершках

Цю масу я виклала у вершки з дріжджами і додала родзинки. Все ретельно змішала.

паска на вершках

Тепер, коли здоба вже готова, додаю до неї частинами борошно. Тісто спочатку вимішую ложкою, а потім, коли ложкою місити стає дедалі важче, починаю місити рукою.

паска на вершках

Таким чином ви тісто відчуваєте і вам легше зрозуміти скільки воно потребує борошна. Таким чином, коли тісто почне відлипати від пальців - воно готове. Це тісто трохи крутіше, ніж те, що готується на молоці. Миску з тістом я накриваю рушником, адже воно повинно дихати, і ставлю в тепле місце.

паска на вершках

Ще один момент, для того, щоб не втрачати багато часу вдень, чекаючи поки тісто підійде, я замісила тісто ввечері десь о 23.00 годині і поставила миску на балкон, де температура вночі не більше 8 ˚С. Прохолодна температура не давала тісту перебродити і стати не смачним. Тісто підходило цілу ніч, а вранці я вже почала пекти паски. Так для мене було набагато простіше.

паска на вершках

Підготовані та змащені вершковим маслом форми, я наповнила наполовину підійшовшим тістом і дала йому трохи піднятись. Дно форми я завжди вистеляю пергаментом. Готові паски так легше виймаються.

паска на вершках

Випікала я паски в електричній духовці з верхнім і нижнім підігрівом до приємної скоринки. Ніяку додаткову ємність з водою у низ духовки я не ставила. Я гадаю, що в наш час, коли існують дуже потужні електричні духовки, цієї процедури робити не варто.

паска на вершках

Готові, охолоджені паски на вершках вкрила цукровою глазур'ю, зробленою з цукрової пудри.

паска на вершках

Смачного вам Великодня.

паска на вершках

 

Интересная статья? Поделись ею с другими:

Добавить комментарий

Защитный код
Обновить

Мій кулінарний блог

Пісні бублики з кунжутом

Винка | 
Все частіше доводиться чути, що піст – це не лише... фото-рецепт...
Кокосове печиво

Винка | 
Після великодньої випічки завжди залишаються білки з яєць. Нерідко їх... фото-рецепт...

История продуктов

Грецкий орех – кладезь витаминов

Грецкий орех известен человечество довольно давно. Еще в Древнем Вавилоне...
Чем полезны блюда из овощей

  Овощи по праву называются щедрыми дарами лета за их ценные...
День Святого Валентина

14 февраля празднуют день святого Валентина – это праздник всех...

Рецепт дня

Постный борщ

За счет копченого чернослива этот борщ получается изумительно вкусным.  ... подробнее...

Блины

Гречишные блины

Гречишные блины были особенно популярны в древности. В наше время... подробнее...

Сладкая выпечка

Домашнее песочное печенье

Каждой хозяйке, маме и жене, конечно же, хочется когда-нибудь приготовить... подробнее...

Десерты

Яблоки в карамели

Изумительно легкий и в то же время вкусный десерт. ... подробнее...

Постный стол

Постные сладкие булочки

Очень многие семьи в наше время принимают решение на протяжении... подробнее...

Православный стол

Пасхальный венок

Очень красивая и вкусная пасхальная выпечка. ... подробнее...
You are here