marcipan.in.ua

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Про яйце

E-mail Печать PDF

Омлет чи варене яйце – це дуже корисна їжа для здоров'я людини, а особливо жінок. Тому у холодильнику цей продукт завжди присутній. Але купляти їх треба з розумом, а не тільки враховуючи розмір. Як це правильно зробити – ця стаття здатна вам розповісти.

В залежності від терміну придатності буває дві категорії яєць: дієтичні і столові. Марковані літерою «Д», тобто дієтичні яйця – це просто дуже свіжий продукт, який потрапляє до магазину протягом тижня і зберігається тільки за температурою не вище 15 градусів.

Літера «С» означає, що це яйця столові, які завжди присутні на полицях магазинів. Цей продукт потрапляє у роздріб вже після тижня зберігання, а строк придатності досягає 25 дням з дати сортування.

Від породи птиці прямо залежить колір яєчної шкаралупи – курка з темним пір'ям несе яйця з коричневою шкаралупою, а з білим пір'ям – білі яйця. Колір шкаралупи самого яйця не впливає на поживну користь продукту, а також його смак та якість. Плюс коричневої шкаралупи в тім, що за рахунок пігментів вона товще, а тому менше схильна до биття.

Іноді жовтки мають теж різний колір. Але смак та поживна цінність яєць з різними жовтками однакова. У птиці, яку годували більш збалансованою їжею з усіма вітамінами та мінералами, жовток яйця більш насиченого кольору.

Коли яйця купувати не варто?

- якщо шкаралупа тріснута або не має однорідної структури

- якщо яйце не відповідає вимогам: розмір з масою – дуже легке чи важке відносно розміру

- яйця брудні або з залишками крові на шкаралупі.

Рецепти багатьох страв містять яйця, як основний інгредієнт. Мається на увазі яйця з масою у 40 грамів, тобто це невелике або середнє яйце другої категорії.

Похожие материалы:

Добавить комментарий

Защитный код
Обновить

Мій кулінарний блог

Пісні бублики з кунжутом

Винка | 
Все частіше доводиться чути, що піст – це не лише... фото-рецепт...
Кокосове печиво

Винка | 
Після великодньої випічки завжди залишаються білки з яєць. Нерідко їх... фото-рецепт...

История продуктов

Ужин на День Валентина

Мерцающие огоньки в приглушенном свете свечи, аромат свежих цветов, тихая...
Ее величество – запеканка!

Запеканка – это простое блюдо с незабываемым вкусом и ароматом....
История картофеля

Родина картофеля - Перу, где индейцы использовали его еще 14...

Рецепт дня

Пісне овочеве рагу

Смачненьке пісне овочеве рагу добре смакує як друга страва. ... подробнее...

Блины

Оладьи с ягодами и медовым соусом

Соус, описанный в рецепте, можно подавать не только к оладьям,... подробнее...

Сладкая выпечка

Вівсяне печиво класичне

Всім з дитинства знайомий смак вівсяного печива, коли матуся або... подробнее...

Десерты

Фисташковые трюфели

Трюфели во все времена считались вершиной конфетного искусства, и эти... подробнее...

Постный стол

Пісне печиво з арахісом

Всі гадають, що пісні страви не такі смачні і поживні... подробнее...

Православный стол

Пасха творожная с орехами

Традиционная творожная пасха с орехами к светлому празднику Пасхи. ... подробнее...
You are here