marcipan.in.ua

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Смачні та ситні деруни з картоплі

E-mail Печать PDF

деруни з картопліТрадиційна страва білоруської кухні – деруни з картоплі – досить відома не тільки на своїй батьківщині, але й далеко за її межами. Ця страва особливо популярна в Україні.

На перший погляд деруни легко готуються, але щоб вони вийшли справді смачними, вам знадобляться наші поради.

Ідеальні деруни - соковиті всередині із золотавою скоринкою – починаються з правильного вибору картоплі. Деруни краще смакують з картоплі з великим вмістом крохмалю. А ось зовсім для страви не підходить молода картопля – вона дуже водяниста.

Картоплю на деруни слід терти на дрібній терці або подрібнити на м'ясорубці. Натерта картопля не потемніє якщо додати в неї натерту цибулю.

Ні в якому разі не подрібнюйте картоплю у блендері, бо така картопляна маса дуже швидко темніє, а приготовані з неї деруни - несмачні.

Додайте у картопляне «тісто» три столові ложки сметани – вона не дасть картоплі потемнішати, а готові деруни будуть пишнішими.

Якщо приготоване тісто на вашу думку буде рідке, додайте до нього трохи крохмалю або муки, але не переборщіть – столова ложка на півкіло картоплі.

Деруни з картоплі не потребують спецій і прянощів, окрім солі та перцю.

Додайте у картопляну масу м'ясо, гриби, сир або рибу і прості деруни з картоплі будуть смакувати по-новому. Для пікантності у тісто на деруни спробуйте додати часник. Він надасть страві зовсім новий гостренький смак. Або ж до готових дерунів з картоплі додайте часниково-сметанковий соус.

Для приготування соусу змішайте півстакана сметани, 3 столові ложки майонезу, 3 подрібнені зубки часнику, сіль та перець за смаком.

І на останок декілька правил зі смаження дерунів з картоплі:

- обсмажуйте деруни на пательні з товстим дном і антипригарною поверхнею;

- «тісто» викладайте тільки на добре розігріту пательню;

- при смаженні олія повинна вкривати тільки низ деруна;

- не накривайте пательню кришкою;

- готові деруни викладіть на серветку, щоб страва була менш жирною.

А рецепти цих самих дерунів із картоплі шукайте на сторінках нашого сайту.

Интересная статья? Поделись ею с другими:

Добавить комментарий

Защитный код
Обновить

Мій кулінарний блог

Пісні бублики з кунжутом

Винка | 
Все частіше доводиться чути, що піст – це не лише... фото-рецепт...
Кокосове печиво

Винка | 
Після великодньої випічки завжди залишаються білки з яєць. Нерідко їх... фото-рецепт...

История продуктов

Ужин на День Валентина

Мерцающие огоньки в приглушенном свете свечи, аромат свежих цветов, тихая...
Правильное питание

Многие люди страдают от того, что имеют много лишнего веса,...
Готовим в духовке не только в праздники!

Духовка – незаменимая помощница на кухне. Но большинство хозяек привыкли...

Рецепт дня

Пісні оладки з чорносливом та родзинками

В піст дуже хочеться поласувати чимсь смачненьким. Якщо вам приїлися... подробнее...

Блины

Млинці вівсяні

Вівсяні млинці особливо корисні до сніданку. А ще вони ну... подробнее...

Сладкая выпечка

Творожное печенье поцелуйчики рецепт с фото

Творожное печенье Поцелуйчики должны помнить многие. Рецепт его приготовления был... подробнее...

Десерты

Крем-брюле

Любимый десерт детства – крем-брюле. Воздушный крем отлично дополняет карамельная... подробнее...

Постный стол

Постные сладкие булочки

Очень многие семьи в наше время принимают решение на протяжении... подробнее...

Православный стол

Пасхальный венок

Очень красивая и вкусная пасхальная выпечка. ... подробнее...
You are here